Lesions més freqüents en la pràctica del pàdel

Escrito por fisioesportripollet 03-07-2017 en artículo. Comentarios (0)

lesiones padel

Un estudi realitzat amb 131 jugadors actius de pàdel (107 homes i 24 dones entre 50 i 66 anys) va mostrar que les lesions més freqüents en aquest esport són:

  1. Epicondilitis o colze de tenista: un 29.8% dels jugadors enquestats la pateixen
  2. Zona lumbar: 27,5%
  3. Genoll: 22,9%
  4. Trencament de fibres als bessons (pedrada): 22,1%
  5. Espatlla: 20,6% dels jugadors

Segons un altre estudi, en aquest cas realitzat sobre 60 jugadors actius amb una mitjana de 38.98 anys, mostrava que les lesions més comuns en sèniors continua sent la de colze, seguida per lesions al genoll i lumbars. En canvi, els jugadors més joves patien més a la zona lumbar (23.3%) i els genolls ( 20%) per davant de la de colze (10%).

Les lesions al genoll poden ser causades per torsions en els canvis de direcció, males caigudes o sobrecàrregues en aquesta articulació.

Les lesions al colze i espatlla són les més típiques en l’extremitat superior i poden venir provocades per una mala tècnica a l'hora de colpejar o rematar, així com per un abús en l'ús d'aquesta tècnica amb una elevació de la càrrega en molt poc temps.

Finalment, les lesions de tronc més freqüents les trobem a la zona lumbar. Zona on es pateix més jugant a pàdel. Realitzar cops amb posicions compromeses juntament amb un baix to muscular lumbar i gluti poden ser algunes de les causes.

Pel que fa als riscos de patir aquestes lesions, aquests poden venir determinats per l'edat, la manera de jugar, l’estat físic, una poca prevenció i l'índex de massa corporal de cada jugador.Epidemiology and prevention strategies for the musculoskeletal injuries in the paddle-tennis sènior players. R.Castillo-Lozano 2015.

A comparison musculoskeletal injuries among junior and sènior paddle-tennis players. R. Castillo-Lozano. 2015